College Jersey, Justin Tucker Jersey, College Jersey, https://www.collegeedgeshop.com, Peyton Manning Colts Jersey, College Shop Fan
 

Tedarikçi Kalifikasyonu ve Tedarikçi Değerlendirme Eğitimi

Üretim ve Hizmet sektöründe yer alan kuruluşların neredeyse tamamı, dış tedarikçilerden hammadde, yarı mamul ve/veya hizmet satın almaktadır. Genellikle Gıda ve Otomotiv üreticileri, ülke içi ve/veya yurtdışından birden fazla tedarikçiden malzeme satın alırlar. Tedarikçi seçme, kalifikasyon, değerlendirme, geliştirme ve izleme süreçlerini oluştururlar. Yeteri kadar olmasa da tedarikçileriyle iş birliği ilişkileri kurarlar. Buna rağmen tedarik ürünlerinde ara sıra kalite sorunları yaşarlar.

Uygun kurulmuş bir sistemde bile, ürün bileşenlerinin ve/veya hizmetlerinin bir tedarikçiden ya piyasada ya da sektörde yeni bir tedarikçiden kaynaklanan uygunsuzluk durumları da söz konusudur. Bu gibi durumlarda, tedarikçiye belirli kalite metodolojileri ve araçlarını öğrenme ve uygulamada yardımcı olmak önemlidir. Tedarikçi destek isteyebilir, yüksek performanslı bir iş ortağı haline gelmelerini sağlamak için eğitim ve rehberlik yapmak çok önemlidir. Mal ve hizmet tedarikçilerini kritik hale getirmek, desteklemek ve geliştirmek, düşük maliyete, iyileştirilmiş kaliteye, zamanında ve uygun teslimata neden olabilir. Uygun olmayan tedarik nedeniyle ürününüzün asla kalite sorunu yaşamayacağının bir garantisi yoktur. Bu nedenlerle başarısızlık riskini ve bunların kuruluşunuz ve en önemlisi müşterileriniz üzerindeki etkilerini azaltma yöntemleri geliştirilmelidir.

Paylaş